STOCKHOLM

INKBASH

Est 1996

THE BEST PLACE TO MEET FOR WORLD CLASS SKIN ART.

Tickets

Competitions and Jury

To participate in the competitions, please register at the INFO desk no later than 30min before the competition.

 

The competitions are divided into different categories to make it as fair as possible to judge them.

All competitions held at Stockholm Inkbash is judged by International rules.

 

Competitions held at Stockholm Ink Bash

Best of
Small
Traditional
Sleeve
New School
Color
Realistic
Black & Grey
Oriental
Large
Back
Neo Traditional
Ornamentic
Day
Show

Jurymembers 2023

Porky Pete


Porky Pete är en stockholmsbaserad, småländsk tatuerare som har en tendens att poppa upp både här och där. Intresset för tatuering började under estetgymnasium i Nässjö, till stor del genom bekantskap med en aspirerande tatuerare vars passion och dedikation smittade. Just den passionen och dedikationen har sedan dess varit hans ledstjärnor. Den officiella siffran på yrkesverksamma år landar på 24. Under detta nästan kvartssekel har Porky Pete bland annat drivit studios, utbildat lärlingar, flackat runt på mässor, varit med både i uppstartandet av SRT, skapandet av branschstandarden och introduceringen av Gesäll- och Mästarbrev. (Hans främsta bedrift enligt hans mor var dock hans sparsamma medverkan i serien Kvarteret Skatan på SVT...) Som tatuerare sätter han bredd och mångsidighet högt i kurs, men det är tydligt att hjärtat klappar lite extra för old school, blackwork, nordisk ornamentik och allmänna nörderier. Porky Pete talar sig gärna varm för hur tatueringsmässorna har varit viktiga för tatuering Sveriges framväxt genom tävlingar, exponering och nätvärkande. Vi är helt övertygade om att tillgången till maltbaserad dryck och trevligt mingel inte har någonting med hans kärlek till mässor att göra... Som jurymedlem anser han att nya möjligheter öppnar sig då han oftast brukar tatuera på Ink Bash. Det skall bli sjukt kul och inspirerande att för engångsskull hinna se alla välgjorda tatueringar menar han. Branschens utveckling går snabbt framåt och nya stjärnor föds varje dag. Det kommer också bli väldigt roligt att diskutera och analysera tillsamman med de andra jurymedlemmarna! Givetvis hoppas han på att se banbrytande och fantastiska nya verk bland bidragen. Men en huvudbehållning är att få iaktta välgjorda tatueringar på det sätt det är tänkt. I naturlig storlek som en del av sin bärare, utan storleksrestriktioner eller filter. Ett bevis på sann hantverksskicklighet och inte bara som förbiflimrande delar av ett tillrättalagt och allt snabbare flöde.
 
WIBKE


Wibke började sin karriär som lärling på Vectorious Art i Falköping och har sedan 2013 jobbat som tatuerare på Lucky 7 i Norrköping. Hon har inte nischat sig i någon speciell genre utan alltid jobbat brett. Ändå är det kanske traditionella tatueringar som ligger henne närmast om hjärtat eftersom hon finner det vara något speciellt med stilens tidlöshet. Wibke är förutom tatuerare även VD för butiken To Decay i Norrköping som hon driver tillsammans med två vänner. Det har inte alltid varit helt lätt för henne att balansera livet som tatuerare med sitt entreprenörskap, men på något sätt fungerar det! To Decay har givit henne en plats där hon kan uttrycka sig på andra slags konstnärliga sätt, som måleri, skulptur och design. Wibke låter hälsa att hon fram emot en härlig mässa med massor av inspiration och lyxen att få se så många bra tatueringar på nära håll. Vi ser lika mycket fram emot att få ha Webkes konstnärsblick och goda omdöme representerad i årets jurypanel.
 
TUMPPI


Tumppi började tatuera i Finland på 80-talet och öppnade sin första studio i Tammerfors 1989. 1995 flyttade han till Sverige och öppnade House of Pain ett år senare. Tumppi lärde sig att tatuera på ett traditionellt sätt via lärlingskap, och har fört vidare den traditionen genom att själv handleda flera lärlingar genom åren. 1996 var han med och startade det som kom att bli Sveriges största tatueringsmässa med deltagare från hela världen, Stockholm Ink Bash. Inte långt senare blev han medarrangör för Svenska tatueringsmässan" i Norrköping, Sveriges äldsta tatueringsmässa. Med den bakgrunden samt många års erfarenhet som domare runt om Europa, är Tumppi det självklara valet som vår fasta domare på Stockholm Ink Bash.

Inkbash on Instagram

Follow Stockholm Inkbash on instagram.
Go to Instagram

Inkbash on Facebook

Follow Stockholm Inkbash on Facebook.
Go to Facebook
"

Münchenbryggeriet

Stockholm - Södermalm

Münchenbryggeriet is located in the neighborhood of Stockholm where the vibrant tattoo machines are heard the most, and most tattoo studios are located.

Södermalm is the obvious choice to have Sweden's largest international tattoo fair.


Address:

Torkel Knutssonsgatan 2
118 25 Stockholm